Ботулинов токсин (Botox)

ботулинов токсин (botox)

За пръв път ботулинов токсин (Botox) се използва в медицинската практика през 1979 година, като прилагането му за естетични цели датира от 1988. Първата му употреба от естетичната медицина е при премахване на дълбоки бръчки между веждите. Днес той се използва в много по-широк спектър услуги, като успешно третира повърхностни и дълбоки бръчки.

Ботулиновия токсин блокира за определен период от време, предаването на нервния импулс до дадена група мускулни влакна, като възпрепятства напълно и/или частично активността на съответния мускул. Така поставяйки го в състояние на пълна или частична релаксация кожата намираща се върху него няма възможността да се набръчква. Действието на ботулиновия токсин е напълно обратимо. От 3 до 6 месец след поставянето му мускулът се възстановява напълно, както структурно, така и функционално.

Няма универсална рецепта за поставяне на ботулинов токсин (ботокс). Всеки опитен дерматолог знае, че начинът на поставяне му е строго индивидуален при всеки пациент, поради различните мимики и нужди на различните хора.

В Evolution Aesthetics & Laser Center вярваме, че качествените услуги вървят ръка за ръка с качествените продукти. За това при избор на бранд, избрахме лидера в този продуктов сегмент Alergan Vistabel.

Естетични процедури с ботулинов токсин (Botox):

  • Поставяне на ботулинов токсин в областта на лицето
  • Хиперхидроза – прекомерно изпотяване в областта на подмишниците, дланите и стъпалата

Предимства:

  • Alergan e една от двете регистрирани марки ботулинов токсин, разрешени за употреба в Европейския съюз
  • Дава алергични реакции в много редки случаи
  • Процедурите с Alergan са с много по-бърз възстановителен период

Препоръки:

  • До 12 часа след процедурата да не се прилагат козметични средства
  • До 5 дни след процедурата да се избягва подлагането на третираното място на висока температура
  • До 7 дни след процедурата да се избягват механичното натоварването на третираното място като масаж, лазерни естетични процедури и други

Запишете час за консултация на телефон: 0882 8000 92 / 02 440 20 30