Възможно ли е бързо и лесно да влезем във форма?

  • January 2017
  • Автор evolution

 

 

Постоянно и навсякъде срещаме редица съвети, диети и технологии, с които да достигнем до желаното от нас тяло. Но дали всички те са наистина ефективни?

За митовете и истините ще ни разкаже Елена Зурлева.

image

Елена е кинезитерапевт в Evolution Aesthetic & Laser Center. Любовта й към биологията и химията, съчетана с любопитството към човешката физиология я отвеждат в Софийския университет, където отлично завършва „Медицинска Рехабилитация и Ерготерапия“. Бакалавърска специалност изучаваща подробно предмети като анатомия, физиология или как двигателната активност се отразява в системите на тялото ни, за да бъдем по-здрави и да се чувстваме по-добре. След отличното си дипломиране, обогатява своите познания с редица международни обучения за работа с неинвазивна медицинска апаратура, за оформяне на тялото. В настоящия разговор тя се съгласи да развенчае дългогодишни митове за борбата с целулита, стягането на тялото и да ни сподели наистина работещи методи, с които да постигнем за така мечтаната фигура.

Наистина ли целулитът се появява само при хора с наднормено тегло?

Не. Целулитът е поява на неравен, грапав релеф по повърхността на кожата, който се причинява в следствие на намаляване на еластичността и здравината на съединителната тъкан в тялото. Да, при хората с наднормено тегло тези неравности са по-видими, но има и редица случаи на активни спортисти, балерини, гимнастички и дори професионални модели на бельо като ангелите на Victoria’s Secret, които също страдат от това заболяване. Основните причини, поради които то се появява, са отслабване циркулацията на кръвта, а от там намаляването на колаген и еластин в тъканите. Те могат да се появят в следствие на прием на лекарства, заседнал начин на живот, генетична предразположеност и неправилно хранене. Както всички останали процеси в тялото, тези фактори са пряко обвързани с хронологичното стареене и забавянето на метаболизма ни.

Стягащите тялото кремове в състояние ли са да ни разделят с целулита?

Стягащите кремове могат да освежат тялото ни и ако съдържат ретиноиди (ретинол) да образуват плътен слой върху кожата ни, който да прикрие повърхностните мазнини или целулита, но със сигурност няма да ни разделят с него. Повечето от тях съдържат в състава си и растителни екстракти от черен, зелен чай, джинджифил, черен пипер и кофеин, които и имат отслабващ и тонизиращ ефект, но не и възможността да дренират образувалите се под дермата мастни натрупвания.

Вярно ли е, че постоянните кардио тренировки и ежедневната спортна дейност премахват трайно „портокаловата кожа“?

Вярно е, че ако спортуваме редовно ще подобрим метаболизма и кръвообращението си, а от там и повторната поява на целулит или на нежелани мазнини. Всички ние имаме области, които се влияят от продължително натоварване и такива, които веднъж появили се, не могат да се стопят единствено с тренировки. Ако целим бързи или трайни резултати най-ефективно е да се комбинират неинвазивни процедури като VelaShape 3 с различни спортни дейности.

Ефективни ли са неинвазивните процедури или единствено заглаждат и стягат кожата?

Неинвазивните процедури, при които не се нарушава повърхността на кожата, постоянно доказват своята ефективност. Освен че при тях липсва възстановителен период, както при инвазивната липосукция, те въздействат на естествените процеси в тялото ни и го стимулират то само да се пребори с даден проблем. По този начин, за разлика от методите, с които по механичен или хирургичен път се отстраняват излишните натрупвания, то не чувства недостиг, а от там и не се опитва да възстанови външно извлечените мазнини. Прекрасно е, че в Evolution Aesthetic & Laser Center разполагаме с последните иновации в тази област, а именно:

  • Криолиполиза – алтернатива на липосукцията, която посредством замразяване предизвиква апоптоза в излишните мастни клетки, които по естествен път се изхвърлят от метаболизма ни.
  • VelaShape 3 – уникална по рода си 4-то поколение технология за стягане на тялото и лечение на целулит, даваща ефективни резултати само 2 до 4 процедури.

Освен с модернистичен дизайн, различава ли се с друго VelaShape 3 от предишните версии?

В последното поколение VelaShape 3 се съдържа опита приложен на над 5 милиона пациента, в предишните версии. Тя притежава три пъти по-мощна радиочестотна енергия спрямо по-старите технологии, която достига до нужната за лечение на целулит и стягане на тялото дълбочина, без да наранява повърхността на кожата.
Единствено VelaShape 3 успява да предизвика неоколагенеза – процес, който стимулира фибробластите да произвеждат нов колаген и еластин.

 

Но това не е всичко. Тайната й се крие точно в това, че тя комбинира няколко технологии в една процедура. Когато се използват едновременно, те са в пъти по-ефективни, отколкото по отделно. Това са мощната радиочестота, вакуумният механизъм, при който се подпомага по-дълбокото проникване на енергията и ролерния масаж, който стимулира движението на мастните клетки. При това разместване на мастните клетки се освобождават притиснатите от тях кръвоносни съдове, които дренират разградените от радиочестотата мазнини. Уникалната за VelaShape 3 лазерна инфраред светлина релаксира кръвоносните съдове, в следствие на това те увеличават размера си и дренират в пъти по-бързо, вече втечнените мастни клетки.

Единствено VelaShape 3 дава желаните от нас резултати с 2 до 4 процедури. В предишните версии и по-старите подобни уреди, търсеният ефект е възможен с минимум 8 до 10 процедури.

 

Съществува ли рецепта, която да ни помогне веднъж разделили се с килограмите и целулита, да задържим постигнатите резултати?

Рецептите, технологиите и методологиите, с които да останем с млади, стегнати тела, лишени от целулит са изключително много и не дават положителен ефект върху всеки човек. За това е желателно, независимо какво сте решили да предприемете в битката с излишните сантиметри, да се консултирате с кинезитерапевт, диетолог или дерматолог, в зависимост от проблема и етапа, до който сте достигнали в решаването му. Съществува обаче убедителна формула, с която веднъж преборили килограмите и целулита, ще ги държите далеч от нас много дълго време – 30 мл. вода за 1 наш килограм, повече движение и балансиран хранителен режим, съдържащ плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода (краставици, репички, домати, киви, грозде, ягоди и др.).

Но в случай че днес не се притеснявате как ще задържите постигнатите резултати, а как най-бързо да влезете във форма, запазете си час за безплатна консултация и заедно ще решим проблема ви.

Evolution Aesthetic & Laser Center | Paradise Center, ниво -1 | 02 440 20 30 | 0882 8000 92

Comments