Криолиполиза

Криолиполиза – алтернатива на липосукцията!

Понякога тялото ни не изглежда по начин, по който бихме искали. Често по него остават следи от промени в килограмите, спиране на активна спортна дейност или йо-йо ефект, предизвикан от стрес или белези от раждане. Решение за премахването на тези следи години наред бе липосукцията – болезнена инвазивна процедура, с дълъг възстановителен период.

За щастие науката промени този факт. Днес има криолиполиза – алтернатива на липосукцията.

Криолиполизта (cryolipolysis) е медицински, неинвазивен (не нарушава повърхността на кожата) метод, при който чрез контролирано охлаждане се премахват излишните мазнини в желаните зони. Принципът на който технологията се базира и на който е разработена, е че белите мастни клетки (адипоцитите) са по-податливи на охлаждане в сравнение с други кожни клетки и така надлежащите кожни слоеве като дермата и епидермиса остават незасегнати. Апаратът CoolTech има накрайник, които се поставя в съответната зона, засмуква мазнините равномерно и напълно контролирано, чрез вакуум. Предизвиква спиране на кръвния поток в зоната и превръща мазнините в свободни мастни киселини чрез кристализация дължаща се на това фиксирано охлаждане до -8 градуса. Когато клетките са изложени на такова точно и селективно охлаждане то задейства процеса „апоптоза” (клетъчно разрушаване) и накрая естествено отстраняване на мастните клетки през лимфната система.

При клинични проучвания е установено, криолиполизата намалява подкожната мастна тъкан на третираното място до 30%, след еднократно приложение. В 73% от случаите степента на удовлетворение на пациента е по-висока, отколкото при други технологии, използвани за неинвазивна липолиза. Процедурата се е доказала като най-безопасен метод за премахване на мастни натрупвания, осъществяван с минимален дискомфорт. Желателно е да се прави по една месечно в съответната зона до достигане на желаният краен резултат.

CoolTech_maquinaУредът, който ние от Evolution Laser & Aesthetic център използваме за тази процедура, е Cool Tech на компанията Cocoon medical. По време на процедурата се използват мембрани със специален гел, които се произвеждат единствено от Cocoon Medical!

Специализираният апарат CoolTech притежава всички американски и европейски медицински сертификати за качество и безопасност. Процедурата се извършва от служители с медицинско образование и не представлява риск за здравето Ви. С CoolTech имате възможност цялостно да моделирате тялото си. Той успешно въздейства на следните зони:

  • Коремна област (премахване на корем)
  • Паласки
  • Вътрешна и външна част на бедрата (премахване бричове)
  • Седалищни части
  • Ръце
  • Мастни натрупвания по гърба (в областта на кръста)

 

Противопоказанията на процедурата: не трябва да се извърша в области с наличие на тежки разширени вени, дерматит или други кожни лезии или непоносимост към студови терапии, както и по време на бременност и кърмене.

Очаквани нежелани реакции като временно зачервяване, посиняване и преходно изтръпване обикновено преминават в рамките на 14 дни след процедурата.

 

Ако търсите максимален ефект:

За още по-оптимални и бързи резултати в EVOLUTION Aesthetic & Laser Center препоръчваме комбинирането с VelaShape 3 – процедура с радиочестотна и лазерна инфраред енергия в комбинация с вакуумно-ролков масаж . Чрез комбинацията от двете процедури се постига пълно скулптиране на тялото, стягане и изглаждане на кожата.

 

Важно!

В Evolution Laser & Aesthetic център следваме необходимите технически изисквания, работим само с оригинални уреди и консумативи.

Уредите, с които се извършват тези процедури, подлежат на сертифициране спрямо законите на ЕС и се използват само и единствено спрямо създадените от производителя технологични инструкции.

Всякаква друга подобна апаратура е напълно неистинска и с недоказани резултати! В случай, че CoolTech не бъде използван с оригиналните консумативи и не бъде спазена температурата от -8 градуса и продължителността на процедурата (70 минути), производителят Cocoon Medical не гарантира очаквания резултат. Да, по този начин голяма част от собствениците на машината свалят цената за процедура, но това е за сметка на Вашето тяло и Вашите пари. Много компании и козметични студия предлагат отслабващи процедури и отслабване чрез замразяване, но единици са тези, които инвестират в иновативни и оригинални технологии и международни обучения на терапевтите.

Ние от Evolution Laser & Aesthetic център Ви съветваме да бъдете внимателни при избора на процедури и техните доставчици!

Ценоразпис – Криолиполиза Комбинирани пакети – VelaShape 3 + Криолиполиза