Halloween | Ужасяващи истории за лазерната епилация

  • October 2016
  • Автор evolution

 

Този понеделник е Halloween – спорен за нашите ширини американски празник, на който все по-често хората гледат с интерес. Следвайки тази тенденция решихме да съберем в една статия най-честите ужасяващи истории и негативни реакции за лазерната епилация, които потребителите споделят в различните Интернет форуми. Представяме ви нашето мнение по въпроса, защо са се получили тези неприятни последствия.

„По време на лазерната епилация ме болеше много и усещах продължително парене.“

Традиционната лазерна епилация използва единична висока доза енергия, за да премахне нежалното окосмяване. Този метод често завършва с болка и евентуални изгаряния. При него клиентът чувства през цялата процедура болезнено парене, при всеки допир на единичния импулс с кожата. Иновативната SHR технология, патентована от Alma Lasers – Израел, загрява постепенно космения фоликул с множество нежни пулсове лазерна енергия. Тази процедура предизвиква усещане подобно на масаж с топли камъни, безболезнена е и не води до изгаряния.

„След като си направих лазерна епилация, кожата на третираната зона бе зачервена почти цяла седмица и по нея се появиха болезнени мехури.“

Зачервяванията и болезнените мехури се появяват при изгаряния на кожата. За да не получите подобни негативни реакции, освен за вида технология, при избор на център за лазерна епилация, трябва да проверите дали избраният от вас притежава клинично тествани уреди с истинските технологии или техен аналог с неясен произход.
Преди да закупим лазер на Alma Lasers – Израел, ние от Evolution Aesthetic & Laser Center направихме задълбочено проучване сред различните производители, видове технологии и техните характеристики. Избрахме тази компания, тъй като е един от глобалните лидери в разработването и производството на редица медицински, лазерни технологии и притежава над 65 FDA сертификата. Основните показатели, по които тя започва разработването на своите уреди са безопасност и безболезненост.
За това и Soprano ICE е най-ефективния и най-бързия лазер за безболезнено и безопасно премахване на нежеланато окосмяване през цялата година. Процедурите с него са подходящи дори и за най-деликатните зони, за всеки цвят косъм и при всеки тип кожа, дори и с тен. За да увеличат комфорта и да избегнат напълно риска от изгаряне и болка, Alma Lasers добавят към върха на накрайника сапфир, който достига температура до -3 градуса и охлажда кожата по време на самата процедура.

„След лазерна епилация, получих хиперпигментация и трайни белези върху третираната зона.“

Хиперпигментацията и трайните белези често се получават в следствие както на неправилно използвани уреди, така и в случаите, когато клиентът не предпазва кожата си с висок слънцезащитен фактор след лазерна епилация. Подобен страничен ефект се среща и при комбиниране на лазерна епилация с лекарства, които са противопоказни за това съвместяване, при някой кожни заболявания или при интензивно лечение на злокачествени и доброкачествени образувания. При нас в Evolution Aesthetic & Laser Center всичко се случва под контрол на дерматолог.

Ако тази статия не е успяла да даде отговор на въпросите и страховете ви, не се колебайте да се обадите на 02 440 20 30, да ги зададете или да запазите час за консултация в който да се убедите сами в качеството на уредите, услугите и квалификацията на специалистите ни.

Искрено Ваши,
Екипът на Evolution Aesthetic & Laser Center

Paradise Center, ниво -1 | 02 440 20 30 | 0882 8000 92

Comments