В огледалото на времето | Д-р Сепиде Делфоруз |Списание AMICA

  • November 2016
  • Автор evolution

 

Radiesse. Колагеновият стимулатор знае как дискретно да влезе под кожата и да си партнира с чертите на лицето, без да ги променя до неузнаваемост. За футуристичната технология говорим с д-р Сепиде Делфоруз. Тя е сертифициран лекар на Merz Institute of Advanced Aesthetics в Evolution Aesthetic & Laser Center.

Кой е вашият „План А“ за постигане на красива и здрава кожа, в добра форма за възрастта си?
В днешно време не трябва да изглеждаме неадекватни по отношение на възрастта, на която сме. Търсим грижа от висок клас, за мощно стимулиране на производството на колаген. Както знаете, този уникален протеин е „лепилото“ в нашия организъм, който държи цялото тяло. С годините той пада под необходимото ниво, еластинът намалява и се забавя клетъчното делене, съществено за регенерацията на кожата.

Кога разбираме, че кожата на лицето се нуждае от „нещо силно и надеждно“, но без да рискуваме да загубим индивидуалното излъчване?
Забелязваме промяна в пропорционалността. В огледалото виждаме същото лице, да, познаваме го, но формата е по-различна и кожата вече не е толкова гладка и стегната. Търсим най-сигурния начин да моделираме контура на лицето за млада визия и да стимулираме новото производство на колаген. Издирваме формула за възвръщане на рамката на симетричното V лице, характерно за по-младите хора. Трябва да сме наясно, че лечението на отделни бръчки не е достатъчно. Желаният ефект се отнася за цялото лице. Да, то се постига с дермален филър, но трябва да сме много прецизни в изискванията към него. За мен Radiesse е технология, с която нежно се моделират дълбоките бръчки, хлътналите или увисналите бузи изчезват, а характерните лицеви контури се възвръщат. Също така е приложим в областта на шията и ръцете. Концепцията на Radiesse е да върне времето назад, категорично и без компромиси с естетиката. Основният компонент в този колагеностимулиращ филър е калциевият хидроксилапатит – минералната съставка на костите и зъбите. Тя е 100% биоразградима и биосъвместима.

Как действа Radiesse на нашата кожа?
Силата на тази формула е, че се постига баланс между добрата козметика и пластичната хирургия. Благодарение на специалната гел-основа Radiessе веднага създава видим ефект. С неговите фини калциеви микросфери той стимулира естественото образуване на колаген, осигурявайки дълготраен обем и свеж вид. Гел-основата се разпада сама след няколко месеца, а калциевите микросфери се разграждат от тялото с течение на времето. Резултатът е незабавен, продължителността на ефекта е до две години. След процедурата кожата продължава да
произвежда собствен млад колаген и плътната мрежа на този протеин я укрепва и подмладява от момента, в който сме напуснали клиниката. Една сесия е достатъчна за желания дълготраен ефект.

За повече информация или за безплатна консултация с естетичния ни дерматолог, Д-р Сепиде Делфоруз се свържете с нас на: 02 440 20 30 / Paradise Center, ниво -1

Comments